Miten käytän Kuusenpihkaa, miten se toimii? - Adesso

DT-kuusenpihka on CE-merkitty luokan 1 lääkinnällinen hoitovoide ja CE-merkintä koskee käyttöä ihon haavojen ja haavaumien hoidossa. Meillä on käynnissä kenttäkoe tuotteen vaikutusten seurantaan. Otathan yhteyttä, mikäli haluat osallistua seurantaryhmään. Raportoimme tulokset vielä kevään aikana yleisellä tasolla. Kuusenpihka on tuttu ja turvallinen. Kansanparannuksessa sitä on käytetty mm. haavojen ja palovammojen hoitoon Skandinaviassa aina 1600-l alkaen.

Usein vastaan tulleita kysymyksiä ja vastauksia DT-kuusenpihkaan liittyen:

Mikä on DT-kuusenpihkavoide?
DT-kuusenpihkavoide on CE-merkitty haavanhoitovoide. Se sisältää optimaalisen määrän, 20 % kuusenpihkaa.

Mitkä ovat kuusenpihkan vaikutukset?
Kuusenpihka on voimakkaasti antimikrobinen ja estää sekä bakteerien, hiivojen että homeiden kasvua. Lisäksi kuusenpihkaa nopeuttaa haavojen umpeutumista.

Miten DT-kuusenpihkavoide valmistetaan?
Kuusenpihka uutetaan rypsiöljyyn. Uuttoprosessissa kuusenpihkan vaikuttavat aineet säilyvät. Seokseen lisätään mehiläisvaha, kun valmistetaan voidemaista kuusenpihkaa. Pääasiassa sairaalakäyttöön suunniteltu spray valmistetaan ilman mehiläisvahaa. DT-kuusenpihkavoide ei sisällä edellä mainittujen lisäksi mitään muita ainesosia. Valmistusprosessi mahdollistaa kemikaalivapaan voiteen turvallisen tuotannon ja säilyvyyden. DT-tuotteessa ei ole vaseliinia, joten voide on helposti levittyvää, eikä peitä ihohuokosia.

Missä tuote valmistetaan?
DT-kuusenpihkatuotteet valmistetaan Marttilassa. Tuotanto on auditoitu CE-merkinnän mukaiseen valmistukseen. Kuusenpihka on kerätty, ”lypsetty” Kuusamon kuusesta. Samoin mehiläisvaha ja luomurypsiöljy ovat Suomesta. Tuote on siis 100 % Suomalainen ja luonnollinen.

Mitä valmisteita on saatavana ja mistä?
Voide on 30 ml:n Sulapac® -biohajoavassa purkissa.
Valmisteet ovat saatavana hyvin varustetusta apteekista tai adesson verkkokaupasta.

Kenelle DT-kuusenpihkaa voidaan käyttää?
Kuusenpihka sopii kaikille – lapsista vanhuksiin. Lapsien haavat toki paranevat usein nopeasti itsekseenkin. Kuusenpihka kuitenkin edistää haavan paranemista ja puhdistaa sen mikrobeista vähentäen tulehdusvaaraa.

Mitkä ovat käytön rajoitukset?
DT-kuusenpihka on täysin luonnontuote. Koska luonnontuotteissa on useita eri yhdisteitä, on allergisoitumisen mahdollisuus ehkä hieman kohonnut synteettisiin valmisteisiin verrattuna ja tuotetta suositellaan kokeiltavaksi aluksi pienellä alueella. Tuote ei sovellu hartsiallergisille tai jos olet saanut allergisia reaktioita muista valmisteen ainesosista. Käytöstä raskaana oleville tai imettäville ei ole erikseen tutkimustietoa. Muita käytönrajoituksia ei ole tiedossa. Jos epäröit käyttöä perussairauksien tai lääkityksen takia, konsultoi hoitavaa lääkäriä.

Miten terveydenhoitohenkilöstö suhtautuu ko. tuotteisiin?
Olemme esitelleet DT-kuusenpihkan sekä lääkäripäivillä että haavanhoitopäivillä ja vastaanotto oli positiivinen. Yleisesti lääkärit ja haavanhoitajat tuntevat kuusenpihkaa ja tietävät sen merkittävät edut haavanhoidossa.

Kuusenpihkalle kuvataan monipuolisia vaikutuksia. Onko kyseessä ihmeaine, joka vaikuttaa kaikkeen?
Vahvan antimikrobiaktiivisuuden, solujen uudistumista edesauttavan ja ihoa kosteuttavan ominaisuuksien ansiosta, käyttökirjo on melkoinen. Kuulemme koko ajan lisää käyttöaihioita, mitä kaikkea kuusenpihkalla on hoidettu. Mielenkiintoisia esimerkiksi ötököiden pistot, huuliherpes, jalkasieni ja mustelmat. Haavojen hoidosta kuusenpihkalla on tieteellinen näyttö. Seuraamme ja selvitämme muita vaikutuskohteita.

Voinko itse valmistaa kuusenpihkaa kotona?
Voit valmistaa, mutta valmistusprosessissa tulisi puhdistaa kuusenpihkasta roskat ja epäpuhtaudet ja kuitenkin säilyttää vaikuttavat aineet. Lisäksi vakioiduissa olosuhteissa valmistetussa tuotteessa ainesosien suhteelliset määrät ovat vakiot, eikä tuotteen koostumuksen vaihtelu vaikuta toistettavuuteen.